Enric I. Canela

Marc a Reflexions en Català ha escrit Carta al defensor del lector de ‘La Vanguardia’

La reprodueixo sencera. No calen comentaris. Ho faig solidari amb la causa d’Elies VERGONYA! (Salvem les restes dels soldats de la Batalla de l’Ebre de la depredació eòlica!) i amb el Marc pel seu esforç. Espero que La Vanvguardia respongui i faci el que cal esperar d’un diari del seu prestigi.

Senyor/a,

El dimarts 5 d’agost vaig enviar una carta al director del seu diari per denunciar el projecte de construcció d’un parc eòlic en una zona on, setanta anys després, encara hi ha restes de soldats de la batalla de l’Ebre.

L’endemà al matí, una periodista va trucar a casa meva, però jo no hi era i va dir que tornaria a trucar a la tarda. Cap a les quatre vam poder parlar. El primer que em va dir és que la denúncia mereixia convertir-se en notícia. Li vaig explicar el que sabia i li vaig suggerir que visités el bloc de l’Elies, on s’explica detalladament aquesta situació tan vergonyosa amb fotos ben explícites de l’escampada d’ossos pels turons; i a més li vaig donar el número de telèfon de l’Elies, que ja estava avisat i esperançat davant la possibilitat que La Vanguardia es fes ressò del tema.

Ha passat una setmana i l’Elies no ha rebut cap trucada, la notícia no s’ha publicat i encara menys la meva carta. Tampoc no he rebut cap explicació de la periodista ni de ningú. I estic enfadat perquè penso que com a mínim haurien hagut de publicar la carta. També em pregunto què ha passat perquè allò que semblava tan interessant s’hagi esfumat. On s’ha trencat la cadena, que diria l’Elies?

M’agradaria saber-ho i espero que pugui ajudar-me.

Atentament,
Per cert, El Periódico va publicar la carta, cosa que reconec i agraeixo a un diari que em treu de polleguera
.

Confiem.

4 respostes a “El silenci de La Vanguardia”

 1. a 12 ag. 2008 a les 8:26 andreu

  A veure, en premsa a vegades allò que no és notícia avui pot sortir el mes que ve. Si la periodista està de vacances potser al setembre torna amb el tema. Hi ha temes que es treballen i triguen en sortir, com entrevistes, reportatges,etc.

 2. a 12 ag. 2008 a les 10:50 enriccanela

  Esperem que tinguis raó. El cas és que van posar-se en contacte i després: oblit.

 3. a 12 ag. 2008 a les 4:23 Marc

  Ja tinc resposta de la defensora del lector. A veure què us sembla.

  “Apreciat Marc,

  Tenim present el tema del parc eòlic en una zona on hi ha restes de la batalla de l’Ebre, però el tenim en nevera. Estem investigant el tema per poder-ne fer una noticia (contactant amb la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, l’Associació en Defensa de la Terra, etcetcetc). Encara no ho hem tret perquè hem vist que altres mitjans ja havien publicat la mateixa informació (Vilaweb, el triangle i d’altres) i per això volem investigar encara més per poder donar-li un enfocament diferent i més ampliat.

  Ara aviso al periodista que està portant el tema que l’avisi quan surti la noticia.

  De totes maneres, no descartem publicar mentrestant la seva carta. Si fos el cas, sí que contactaríem amb l’Elies per demanar-li permís per utilitzar les fotos del seu blog.

  El mantindrem informat.

  Atentament,”

 4. a 12 ag. 2008 a les 4:52 enriccanela

  Marc,
  Fantàstica la teva acció. calia esperar la resposta. Crec que amb independència de tot el que es pugui opinar de la seva línia editorial, La vanguardia és un diari seriós.
  Ja havia vist la not´cia al teu bloc.
  Seguim.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació