- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

El silenci de La Vanguardia

Enric I. Canela

Marc a Reflexions en Català ha escrit Carta al defensor del lector de ‘La Vanguardia’ [2]

La reprodueixo sencera. No calen comentaris. Ho faig solidari amb la causa d’Elies VERGONYA! (Salvem les restes dels soldats de la Batalla de l’Ebre de la depredació eòlica!) [3] i amb el Marc pel seu esforç. Espero que La Vanvguardia respongui i faci el que cal esperar d’un diari del seu prestigi.

Senyor/a,

El dimarts 5 d’agost vaig enviar una carta [4] al director del seu diari per denunciar el projecte de construcció d’un parc eòlic en una zona on, setanta anys després, encara hi ha restes de soldats de la batalla de l’Ebre.

L’endemà al matí, una periodista va trucar a casa meva, però jo no hi era i va dir que tornaria a trucar a la tarda. Cap a les quatre vam poder parlar. El primer que em va dir és que la denúncia mereixia convertir-se en notícia. Li vaig explicar el que sabia i li vaig suggerir que visités el bloc de l’Elies [5], on s’explica detalladament aquesta situació tan vergonyosa amb fotos ben explícites de l’escampada d’ossos pels turons; i a més li vaig donar el número de telèfon de l’Elies, que ja estava avisat i esperançat davant la possibilitat que La Vanguardia es fes ressò del tema.

Ha passat una setmana i l’Elies no ha rebut cap trucada, la notícia no s’ha publicat i encara menys la meva carta. Tampoc no he rebut cap explicació de la periodista ni de ningú. I estic enfadat perquè penso que com a mínim haurien hagut de publicar la carta. També em pregunto què ha passat perquè allò que semblava tan interessant s’hagi esfumat. On s’ha trencat la cadena, que diria l’Elies?

M’agradaria saber-ho i espero que pugui ajudar-me.

Atentament,
Per cert, El Periódico va publicar la carta [6], cosa que reconec i agraeixo a un diari que em treu de polleguera
.

Confiem.