Enric I. Canela

L’AVUI es fa ressò del cas José Maria Rojo àlies el fenomen. El científic del CSIC que va escriure aquelles bajanades en una carta a la revista Nature sobre el català. Ja vaig escriure sobre el tema a Ser científic no vol dir ser intel·ligent (el 31 de juliol) i a El “científic” que ataca el català defensava drets cívics (el 5 d’agost). També vaig enviar una carta a Nature que imagino no em publicaran, però calia intentar-ho.

I parlant del català, també l’AVUI publica que el jugador del Depor i exjugador de l’Espanyol Sergio, nascut a L’Hospitalet de Llobregat i que ha viscut pràcticament tota la vida a Catalunya, considera “dialectes” el català i el gallec. No és que m’interessi gens el que diuen els futbolistes, però com que surt a l’AVUI, ho he llegit. És simplement un exemple de com d’ignorant pot ser una persona.

La diferència entre Rojo i Sergio és important. Cap dels dos demostra gaire intel·ligència, però Rojo sembla que deu haver estudiat i deu estar més llegit que Sergio que pobret no deu haver sortit del “ghetto” malgrat els seu, suposo, bon salari. Clar que Rojo, a més d’alguns treballs de fisiopatologia molecular potser només llegeix el Marca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació