Premi a Victòria Camps


Enric I. Canela

Avui la ministra de Ciència i Innovació ha lliurat el Premi Internacional Menéndez Pelayo a la catedràtica de Ètica Victoria Camps.

Garmendia ha defensat el valor de les Humanitats. Segons diu la nota de premsa del ministeri, la ministra ha fet èmfasi en la necessitat de contar amb “les referències, la memòria i els elements per a la reflexió crítica que proporcionen les humanitats”, en el context d’una societat tecnològica i ha advocat per que “el pensament ètic i filosòfic es mantingui com un dels pilars fonamentals de la cultura i continuï aportant les eines necessàries per a una convivència més justa, solidària i capaç d’aprofundir en els valors de la democràcia participativa”

4 respostes a “Premi a Victòria Camps”

 1. a 20 ag. 2008 a les 10:56 Enric Giner

  L’acumulació de coneixements, que sens dubte dona un doctorat i la resta d’activitats acadèmiques i literàries, no garanteix l’ètica d’una persona.

  La senyora Victoria Camps és el que és, un dels caps visibles del Foro Babel dedicada a la promoció del bilingüisme a Catalunya. Bilingüisme en espanyol, és clar (no he trobat cap llibre de la Dra. Camps en català). També és una incansable lluitadora contra els nacionalismes (que no siguin l’espanyol). En definitiva, és 100% Forum Babel amb tot el que representa per Catalunya i els catalans.

  Felicitats doctora, Espanya li reconeix els seus mèrits amb el mateix premi que fa uns anys va atorgar al senyor Vargas Llosa, un altre enemic de nacionalismes identitaris i bla, bla, bla.

  Ara bé, per la meva part faré tot el possible per defensar el seu dret a “agredir-me”. Jo no he anat a las seves classes d’ètica, filosofia i humanitats.

 2. a 20 ag. 2008 a les 1:34 enriccanela

  Ignorava que fos del Fòrum Babel. La meva opinió sobre “la senyora” és similar al teu.
  És una patum “catalana” per als espanyols. La posen arreu.

 3. a 20 ag. 2008 a les 2:47 Enric Giner

  Com a mostra un botó:

  “”los nacionalismos “de última hora”, como los que han ido apareciendo en España en los últimos decenios, son “proyectos políticos perfectamente legítimos” pero con un objetivo último, la independencia, que es “difícil de conciliar con la democracia”.””

  “”hablar hoy de nacionalismo es “anacrónico” y aunque éste puede ser un “punto de partida”, el de “llegada” tendría que ser el federalismo, del que el actual estado de las autonomías está cerca, a su modo de ver””

  http://www.soitu.es/soitu/2008/07/29/info/1217340247_371935.html

  “”Al margen de la actividad puramente organizativa, los buques insignia de Babel siguen siendo los catedráticos Francesc de Carreras y Victòria Camps, que no han dejado de participar en los debates organizados por la asociación desde que redujo su presencia pública.””

  http://www.elmundo.es/2001/01/31/catalunya/e000097.html

  “”La catedrática de Ética Victoria Camps y el catedrático de Derecho Constitucional Francesc de Carreras expusieron las principales bases de este documento. Según Camps, en Cataluña “el nacionalismo se ha convertido en pensamiento único”.””

  http://www.elpais.com/articulo/cataluna/CARRERAS/_FRANCESC_DE_/CATEDRaTICO_UAB/CAMPS/_VICTORIA_/CATEDRaTICA_DE_eTICA/nacionalismo/pensamiento/unico/afirma/Victoria/Camps/elpepiautcat/19980715elpcat_10/Tes/

 4. a 20 ag. 2008 a les 6:04 enriccanela

  Coneixia bé el tema de Francesc de Carreras però la “qualitat” de Victòria Camps se m’havia escapat.
  Bé, alguna cosa he après.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació