Malgrat el català, venen


Enric I. Canela

Es veu que el català no espanta tant als estudiants d’altres llocs. El Adelanto de Salamanca publica que la Universitat de Barcelona és la segona en rebre estudiants del programa Séneca (d’altres universitats de l’Estat).

La informació és del BOE del 20 d’agost. La veritat é que venen de tot arreu. Hoi podeu veure. El Mundo i l’ABC podrien fer un resum.

2 respostes a “Malgrat el català, venen”

 1. a 23 ag. 2008 a les 12:36 Enric Giner

  Si. I seguidament comencen a exigir que les classes es donin en castellà, si no es que el professorat ja les està donant en aquesta llengua per iniciativa pròpia.

  I per que venen? Dons per que tenen notes més altes que alumnes catalans, que es queden sense plaça. I que tinguin notes més altes no vol dir necessàriament que siguin millors estudiants, és que tenen notes més altes i per tant preferència i punt.

  O sigui que entre alumnes espanyols que majoritariament no tenen cap interès en aprendre català i alumnes d’altres estats que els hi han fet creure que van a estudiar a Espanya, el català retrocedeix i alumnes catalans es queden sense la possibilitat d’estudiar a casa.

  No entenc la dèria aquesta d’anar a estudiar quan més lluny millor. I menys quan estàs en primer curs. Algú no entén que no tots els pares poden pagar els estudis dels seus fills fora de casa.

 2. a 23 ag. 2008 a les 10:54 enriccanela

  Enric,
  Depèn. Jo n’he tingut i he continuat le smeves classes en català, igual que quan venen Erasmus. Només és qüestió d’acomplir la normativa. Els estudiants quan es matriculen saben la llengua en la que s’impartirà el curs i la norma diu que s’ha de fer en aquesta llengua. Si jo manés a la universitat seria estricte en això. La normativa dóna llibertat per impartir la classe en la llengua que vulguis, però obliga a respectar el que s’anuncia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació