Enric I. Canela

El Govern ha aprovat avui la renovació del conveni de col·laboració amb l’Instituto de Salud Carlos III que va permetre la creació del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, signat en 2004 i que abastava fins l’any 2007. El nou conveni, signat pels anys 2008-2010, aprofundeix en la consolidació del CMRB com a centre de recerca d’aquesta especialitat i obre noves vies de col·laboració entre les tres institucions.

En aquesta nova fase, a més de consolidar el Banc de Línies Cel·lulars i de potenciar el Laboratori General de Recerca del CMRB (que actualment ocupa 2.500 m2 en el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona), es fomentaran noves línies en les àrees de biologia del desenvolupament, neurociències i cardiovascular. També s’intensificaran les accions de formació i col·laboració interinstitucional a través de projectes conjunts.

El nou conveni preveu l’aportació de 1.700.000 euros anuals per part del Departament de Salut de la Generalitat i de l’Instituto de Salud Carlos III (organisme depenent del Ministeri de Ciència i Innovació), de tal manera que en el període 2008-2010 cada un d’ells faci una aportació de 5.100.000 euros, per arribar a un total d’inversió de 10.200.000 euros durant la vigència del conveni.

2 respostes a “Consolidació del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona”

 1. a 28 ag. 2008 a les 7:58 Enric Giner

  És que no sabem fer res sols? Hem d’anar sempre de la maneta d’Espanya?

  Quan no és el CSIC és el Ministerio de Ciencia y Innovación (Instituto de Salud Carlos III).

  No anem sols per que no en sabem més o per que així ens poden vigilar de prop? O pot ser per que no tenim un duro per fer coses independents?

  Ja està. És això. El problema és arribar a ésser INDEPENDENTS!

 2. a 28 ag. 2008 a les 5:41 enriccanela

  Enric,
  Exactament això. Un problema de diners. Tots els projectes es van fer associats al govern espanyol per manca de recursos. Mas-Colell no va tenir més sortida. Va fer lluir molt bé el que tenia, va assentar les bases d’una política de recerca, però no tenia més diners.
  Clarament no es pot resoldre això sense la independència o, per als que no vulguin la indepnedència, amb el concert econòmic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació