Saura i les guinguetes


Enric I. Canela

Avui he llegit que el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, dubta de que el conseller d’Interior, Joan Saura, estigui “capacitat” per continuar liderant el desplegament de l’Estatut després de les seves “actuacions negligents” en la negociació del finançament autonòmic. També ha dit que el president català haurà de “decidir i aclarir si realment creu que Saura està capacitat per continuar assumint les responsabilitats del desenvolupament de l’Estatut”.

Jo crec que no està capacitat, però com que resulta que l’hauran de mantenir com a conseqüència dels pactes tripartits de govern, per mantenir el suport parlamentari, el que podria fer el president de la Generalitat és encomanar-li una nova tasca. Com recordareu, el 10 de gener passat la Comissió Bilateral va acordar completar el traspàs al Govern català de les competències que fins ara tenia l’Estat en matèria de gestió de costes i ordenació del litoral. Dintre d’aquestes competències hi ha una de tan significativa com la implantació de guinguetes a les platges o passeigs marítims. Crec que en aquest camp la gestió de Saura podria no causar danys irreparables a Catalunya. Clar que m’atreveixo a dir-ho perquè a la platja on jo passo els meus dies de lleure no hi caben guinguetes. Disculpeu-.me el que poguéssiu sortir damnificats.

7 respostes a “Saura i les guinguetes”

 1. a 27 ag. 2008 a les 5:11 Esther

  Simplement genial! Si més no, no es podrà queixar de falta de feina!

 2. a 27 ag. 2008 a les 5:43 enriccanela

  Hola Esther,
  És que l’home s’ho mereix. Si ho fa bé podria encarregar-se de les boies.

 3. a 27 ag. 2008 a les 6:31 Enric Giner

  El problema és que no s’en salva cap ni un.

  Un bon dia es posen a escriure una “carta la reis” per tal de tenir un nou Estatut. No podien modificar l’existent, no, havien de fer-ho tot de nou (que és una manera de dir: l’anterior era tan dolent, o sigui, els que manaven abans ho van fer tan malament, que no es pot aprofitar res). Aquesta és una especialitat del PsoE branca catalana que també van amb el nom de Psc. Exemples: a un alcalde de Barcelona se li va ficar entre cella i cella que Barcelona necessitava un escut i una bandera nova, ridícul espantós; un altre arriba a president de la Generalitat i decideix que s’ha de canviar Els Segadors, quin pitafi; i per acabar-ho d’arrodonir apa, s’ha de llençar l’estatut i s’ha d’escriure un tot nou.

  S’acaba la redacció de l’estatut (que només és una declaració de bones intencions) i a un senyor de CiU li falta temps per agafar el pont aeri per negociar una rebaixa del document. Per que si. Evidentment el llogater de la Moncloa li diu que si a tot (a tota la rebaixa). Encara no entenc de que va aquesta historia.

  Per descomptat que els que manen de veritat, l’administració espanyola, agafa l’estatut (la carta als reis dels nens de Catalunya) i l’afaita ben afaitat amb l’ajuda impagable dels senyors del PsoE de Catalunya. A Catalunya el PsoE vota si, ells sabran per que, i a Madrid voten no. I encara no ha acabat això.

  Uns altres, Esquerra (abans Republicana i de Catalunya), els foten fora del govern a puntades de peu i ells com a premi tornen a posar en el govern als mateixos. Això és els que es diu “posar l’altre galta” i “perdonar cristianament”.

  Ara surt aquest Icv i, sense encomanar-se a deu ni al dimoni, li regala 3 mesos al Gobierno de España. Recordem que el Gobierno de España ha tingut 2 anys per complir una llei seva, per que l’estatut de Catalunya ho és per que és una ley orgánica española, no per que l’ha aprovat el Parlament de Catalunya o els ciutadans en referèndum.

  Em sap greu dir-ho, però els més conseqüents en aquesta comèdia son els senyors del PP. Llàstima que votar-los aniria en contra del més sagrat per mi.

 4. a 27 ag. 2008 a les 8:46 enriccanela

  Enric,
  La meva coincidència amb la valoració que fas de tota aquesta “temporada” no pot ser més gran.
  En general el PP no enganya gens ni mica, però em passa com a tu.

 5. a 28 ag. 2008 a les 8:57 Tonet

  L’estan entrevistant ara a CatRàdio. Jo, sense justificar-li-ho, entenc que el seu grup parlamentari a Madrid és totalment dependent dels 2 o 3 diputats que li va “haver de” cedir després del 9-M. La De la Vega s’ha limitat a passar per caixa, ICV ja no és un partit autònom; respon a en Pere Mas com qui és ajagut a un divà de psicòleg explicant les penes…

  Ja ho deien a Sí, Ministre: “get them by the balls, and their hearts and minds will follow”

 6. a 28 ag. 2008 a les 5:42 enriccanela

  Tonet,
  Potser tinguis raó. Amb tot aquests amb fet el lluç. Com pot sortir el Guillot a dir que el Govern està darrere i després presidència declarar que no?

 7. […] Us explicaré un exemple que il·lustrarà el gran traspàs aconseguit pel govern català liderat, en aquest cas, pel conseller Saura. Conec el cas bé per la meva condició de membre de la junta de l’Associació de Veïns i Amics de Tamariu. Resulta que a Tamariu hi ha una petita cala que es diu Aigua Dolça, té alguns problemes. Hi ha una de les parets que té risc d’esllavissades i una petita plataforma de ciment d’uns 6 o 9 m2 que té un forat pel que pot caure una persona (a la dreta de la fotografia podeu veure la paret i la plataforma). El forat que ja té uns tres anys, ha anat creixent i el temporal del passat Sant Esteve el va fer bastant gran. S’han fet totes les gestions necessàries, finalment l’Ajuntament de Palafrugell va posar unes tanques d’aquestes que es fan servir a les obres per tal que la gent no hi passi (podeu veure les que “protegeixen” la paret, el forat encara no hi era quan es va fer aquesta fotografia). Naturalment qualsevol criatura o no criatura passa sense problemes. Allà, a l’estiu, sempre hi ha algú, nens jugant. Què calia fer? Una senzilla reparació amb ciment i unes pedres. Quin és el problema? Depèn de costes a Madrid. No ens ho havien traspassat?, em pregunto. Si l’ocupació però no la resta. I que vol dir? M’ho expliquen. Veus aquestes taules dels bars al Passeig? Si. Tenen una concessió per sis mesos. Aquests sis mesos la zona, és a dir l’àrea objecte de concessió és competència de la Generalitat, quan s’acaba la concessió és competència del govern de l’Estat. Un no ho acaba d’entendre. Ràpidament es fa la llum, la comissió bilateral de traspassos, la part catalana, la presideix el conseller Saura. Ja vaig escriure fa temps sobre el tema a Saura i les guinguetes. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació