Enric I. Canela

Investigadora Social ha fet un comentari a Internet a les aules. Em deia que s’ha fet un estudi molt interessant sobre els usos de les TIC a les escoles, està editat per Ariel, i els autors són Josep Maria Mominó, Carles Sigales y Julio Meneses. En aquest moments s’ha ampliat l’estudi a tota Espanya i en breu sortirà un primer informe. Per tots aquells que els interessi aquest tema, us recomano la seva lectura, ja que proporciona dades molt ben obtingudes i molta reflexió.

Jo no he trobat el llibre però si algunes coses: Aquesta referència a la biblioteca de la UdG i el document de IN3 del la UOC. En tot cas si l’amable Investigadora Social que m’ha fet el comentari ens pot donar més informació, serà benvinguda.

4 respostes a “Els usos de les TIC a les escoles”

 1. a 03 set. 2008 a les 6:03 ismael

  Aquí la meva fitxa personal del llibre, enllaçant també a l’informe del Projecte Internet Catalunya (PIC):

  http://ictlogy.net/bibciter/reports/projects.php?idp=956

  És un llibre molt interessant i, a més, en certa manera complementari a l’informe del PIC, ja que el to i força informació són diferents.

 2. a 03 set. 2008 a les 6:14 enriccanela

  Ismael,
  Gràcies. Havia visitat el teu enllaç, però no estava gens segur que fos aquest. També a Rosa Sensat. Per l’SISBN no el trobava. Repeteixo, gràcies.

 3. a 05 set. 2008 a les 11:28 Julio

  enric,

  efectivament, com diu el company ismael, es tracta de treballs diferents. L’informe conté totes les dades i anàlisi (que es pot trobar sota llicència cc a la web de l’in3 de la uoc) i el llibre un condensat amb una mica més de discussió sobre els propis resultats, les conclusions i algunes prospeccions cap al futur. més divulgatiu si m’apures, tot i que intentem tocar una mica més l’os.

  en quant a la nostra feina, properament farem públic un altre informe, en aquest cas sobre un estudi que estem desenvolupant a tot l’estat. La UOC en farà difusió en el seu moment, i el publicarà si tot va com està previst i acordat la Fundación Telefónica, qui ha finançat el treball de camp, en les properes setmanes. Només una pinzellada: si a catalunya vam treballar sobre una mostra de 350 escoles, en el cas d’Espanya podem mantenir el mateix rigor estadístic amb una mostra de 800 escoles i instituts.

  rebeu tots dos una ben cordial salutació, i gràcies enric per la referència. el llibre el pots trobar a qualsevol llibreria especialitzada en textos universitaris i/o tècnics, i si no recordo malament em van dir fa poc que fins i tot n’hi havien còpies disponibles a algun fnac.

 4. a 05 set. 2008 a les 3:59 enriccanela

  Julio,
  Gràcies. Buscaré el llibre.
  En tot cas, si m’ho permets, intentaré fer alguna cosa al Cercle per al Coneixement sobre aquests temes. Al juliol vam tenir al Maragall i vam parlar de fer alguna cosa sobre escola i TIC.
  Justament el dia 25 de setembre tenim un sopar al que ve Miguel Sáenz de Viguera i unes de les coses que tocarà és la innovació en educació.
  Records

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació