Enric I. Canela

El 2,5% dels alumnes de la Comunitat de Madrid cursa estudis en altra autonomia i a Catalunya només el 1,3%, es refereix a l’any 2005. Diu que Madrid reunia el 12,2% del total dels ensenyaments de l’Estat i els seus 6 centres públics sumaven el 16,8% del conjunt disponible de places de les universitats públiques presencials. Catalunya queda en aquest punt per sobre de Madrid, amb una oferta que suposa el 14,3% dels ensenyaments i el 14,2% de les places totals. No obstant això, només el 1,6% dels estudiants que trien altra comunitat es decideixen per les seves universitats. Les raons per no anar A Catalunya, segons l’informe són la llunyania geogràfica i la dificultat afegida que suposa tenir, en ocasions, estudis en altre idioma.

Naturalment és un dels tants articles conseqüència de l’informe de la Fundació Coneixement i Desenvolupament del que ja parlava ahir a: La recerca de les universitats dels Països Catalans i on feia referència altres previs.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació