Enric I. Canela

Llegeixo que el secretari d’Estat d’Universitats del Ministeri de Ciència i Innovació, Màrius Rubiralta, i la directora general de Programes i Transferència de Coneixement, Otilia Mó, s’han reunit avui amb la comissió executiva de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE), per revisar el programa d’ajudes i impulsar la col·laboració entre ambdues institucions dintre del nou marc de la ‘Estratègia Universitat 2015’.

Les conclusions són que s’actualitzarà l’acord marc signat en 2007 per definir clarament les línies de col·laboració entre ambdues organitzacions i que s’ha convidat a la APTE a participar en el desenvolupament del programa Campus d’Excel·lència Internacional, peça clau de la ‘Estratègia Universitat 2015’, i en el ‘Pla Integral de Transferència de Coneixement’. També, s’ha proposat crear una comissió bilateral per fer l’anàlisi de les convocatòries d’ajudes a projectes de recerca i infraestructures en Parcs. De moment, la resolució de la convocatòria d’ajudes per finançar projectes de recerca en Parcs ja ha estat notificada, i segons el ministeri, només estan pendents de resolució les ajudes per a infraestructures en Parcs. En alguns casos la resolució del programa d’Infraestructures a Parcs es farà efectiva mitjançant acords bilaterals amb les comunitats autònomes, en les que se situen alguns parcs, una vegada resolta la convocatòria competitiva.

Ambdues institucions han destacat la signatura de convenis amb les entitats gestores dels Parcs Científics i Tecnològics per tal que actuïn com a entitats col·laboradores, de manera que les entitats gestores rebin ajudes en proporció directa als projectes finançats.

Valoro molt positivament aquest iniciativa. Especialment útil és les entitats gestores dels Parcs Científics i Tecnològics puguin actuar com a entitats col·laboradores.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació