Enric I. Canela

Abans he escrit una entrada Què haurà passat? sobre la reunió que havien de mantenir la ministra de Ciència i Innovació i el Secretari d’Estat d’Universitat en la Conferència General de Política Universitària a la que assisteixen els representants en matèria d’universitats dels governs de la comunitats autònomes.

La cosa ha anat ràpida. Llegeixo que el ministeri ha previst una aportació inicial de 150 milions d’euros en préstecs a interès zero a les comunitats autònomes perquè iniciïn la convocatòria d’ajudes destinades a millores dels campus universitaris. Tots els representants autonòmics han acollit aquesta iniciativa gradual de forma molt positiva. La ministra els ha demanat la seva implicació activa en el procés de canvi de la universitat espanyola. La ministra, amb el secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta, ha explicat els eixos fonamentals de l’Estratègia Universitat 2015, amb la qual es pretén afavorir l’excel·lència, la competitivitat i la internacionalització del sistema universitari.

Bona iniciativa a veure com tot això es posa en funcionament. No he llegit res sobre si s’ha parlat de finançament a les universitats. A veure si demà tenim notícies. És urgent.

2 respostes a “Notícies de la Conferència General de Política Universitària”

 1. a 04 set. 2008 a les 12:44 Enric Giner

  No se dir si la iniciativa és bona o no. Els préstecs s’han de tornar, o sigui que al final acaba tot a càrrec dels pressupostos de la Generalitat. Però, qui decidira quants diners necessita Catalunya? Quants diners vindran a Catalunya? Com es repartiran els diners entre les universitats? El préstec vindrà condicionat des del Gobierno de España®? Tot sovint el que sembla barat acaba sortint car.

 2. a 04 set. 2008 a les 12:49 enriccanela

  Enric,
  Amb aquests temes, s’aprofita el capítol 8 dels pressupostos. Normalment són crèdits llargs i es paguen amb els ingressos ordinaris de la infraestructura en qüestió. està clar que no serveixen per fer facultats sinó per accions dedicades a la innovació amb contacte empresarial. Això està bé, però no és suficient.
  Finalment pagarà la universitat dels ingressos derivats d ela gestió ordinària de la infraestructura. Fixa’t que parlen d’entitats gestores en una notícia sobre Parcs que vaig escriure fa uns dies. Pagarà, amb ingressos ordinaris a la infraestructura la Generalitat i, igualment, el propi ministeri.
  Amb tot, em manquen dades.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació