Què haurà passat?


Enric I. Canela

Ahir escrivia Primeres passes per estudiar el finançament universitari que la Secretaria d’Estat d’Universitats es reunirà demà (avui) amb els responsables autonòmics en aquesta matèria en la Conferència General de Política Universitària.

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, en relació a aquesta reunió, ha declarat en una entrevista que espera generar il·lusió i consens per implementar en totes les comunitats autònomes un nou model universitari que no passi per l’estandardització del sistema universitari, sinó que, dins d’aquest pla, cada centre busqui la seva fortalesa i la seva singularitat. (Espero que això funcioni).

La ministra pretén explicar als consellers la iniciativa ‘Estratègia Universitat 2015’ encaminada a la modernització de les universitats espanyoles, la promoció de l’excel·lència docent i científica, la internacionalització del sistema universitari i la seva implicació en el canvi econòmic. Segons ella la trobada és una oportunitat per donar suport a les universitats.

Respecte a l’absència dels centres espanyols en els rànquings internacionals, Garmendia ha reconegut la situació, afirmant que no cal menysprear-los, però que Espanya es troba amb la gran oportunitat d’avançar en aquest sentit si treballa en la direcció correcta, integrant el seu sistema universitari a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). (No necessàriament va lligat).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació