El desastre escolar


Enric I. Canela

A partir de les dades del Ministeri d’Educació, Política Social i Esports del curs 2005-2006 i de l’INE, Magisnet ha fet un excel·lent treball analitzant el rendiment escolar en el període 2000-2006. El titular, referit al conjunt de l’Estat, diu El fracàs escolar es dispara fins al 30,8% després de créixer 1,2 punts al 2006. Diu que creix a més d’un punt percentual per any. A l’Estat, en el període estudiat, va créixer 4,2 punts percentuals. Només Astúries i el País Basc van més o menys bé, comparativament.

Catalunya se situa en un 28,4% i “només” va créixer un 3,9%. L’augment de Catalunya és deu principalment a la baixada de rendiment de les noies. A l’article de Magisnet podeu llegir l’anàlisi de les causes i algunes aportacions interessants.

Quan estava a punt de publicar aquesta entrada, he rebut una comunicació de David de las Heras dent-me que havia fet dues entrades al seu bloc: El fracàs escolar a Catalunya i El fracàs escolar a partir del sexe. Ell, que és un expert, ho ha treballat una mica més que jo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació