Enric I. Canela

ABC empresa publicava diumenge una llista de les titulacions més demandades pel mercat: Enginyers superiors i tècnics, ADE, Economia, Empresarials, Medicina…

Aquesta llista dóna una idea de les necessitats del mercat, que no coincidixen massa amb els desigs dels estudiants.

4 respostes a “Quins titulats demanda el mercat?”

 1. a 09 set. 2008 a les 8:10 David de las Heras

  Bon dia Enric
  Sé que escombro cap a casa, però veig aquesta notícia un xic empresarial. Amb la quantitat de persones que falten a llar d’infants i de magisteri em xoca que no sorti. Perquè deu ser funcionarietat públic? a més que les privades cada vegada els hi costa més troba professorat de qualitat.

 2. a 09 set. 2008 a les 7:34 elies115

  Enric, fins i tot en les carreres esmentades, la demanda de medicina és brutal, tots els centres estan amb nota de tall superior a 8. Pel que fa a ADE la demanda és igualment molt i molt alta, tot i que l’oferta de places és superior a Medicina.

  Suposo que bàsicament la cosa va pel tema de les enginyeries, que sempre se’ns presenten com uns estudis que no aconsegueixen seduir els estudiants (cert, la demanda, aquest curs, ha baixat encara més, molt preocupant).

  Jo no sé si aquesta relació entre la demanda (ja m’imagino que les dades són certes i no cal parlar de “pressumpta” demanda) d’enginyers i la dels pocs estudiants que volen fer les enginyeries no obligaria a un cert replantejament integral d’aquests estudis, que em temo encara deuen ser dels que més “tics” corporatius arrosseguen. Allò del “no es pot ser enginyer si no…”… i fot-li crèdits i dificultats. Està realment ajustat el nivell d’exigència? És coherent amb la formació prèvia? És o seria “escalable”?

  Bolonya els ofereix una magnífica oportunitat que em temo no aprofitaran, vist com està el tema de les directrius…

 3. a 09 set. 2008 a les 9:01 enriccanela

  David,
  És empresarial. És refereix a aquesta demanda, no enren mestres i metges del sector públic, funcionaris en general.çNo escombres cap a casa.

 4. a 09 set. 2008 a les 9:07 enriccanela

  Elies,
  De Bolonya no aprofitarem res. Entre la normativa i la “intel•ligència” que estem aplicant les universitats…
  Com bé dius, les demandes són altes en ADE, Medicina i també empresarials. La demanda de les enginyeries baixarà un parell d’anys més, fins que no s’areglin algunes coses a l’ensenyament. Jo confio una mica en la LEC.
  El problema dels enginyers és també que estan mal pagats quan comencen en comparació amb algunes altres carreres. A més es veu com el papus. Jo més que el nivell de l’enginyeria miraria el de la secundària. Què passa als països que cal mirar?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació