Enric I. Canela

Llegeixo que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia ha estat interpel·lada sobre les prioritats del Govern en matèria de política universitària per part de la diputada del Grup Parlamentari Socialista, Montserrat Palma i Muñoz.

Garmendia ha explicat que s’està treballant per donar a conèixer com quedarà el sistema universitari en l’àmbit europeu després de l’entrada del Pla de Bolonya.

La ministra ha dit la base del model de finançament universitari del futur sortirà de la reunió mixta que mantindran els representants del ministeri, de les comunitats autònomes i dels rectors la pròxima setmana (18 i 19) a Toledo. Segons la ministra aquesta matèria és una responsabilitat compartida. Ha dit: La nostra resposta tindrà en compte, per sobre de tot, que es garanteixi la qualitat i l’equitat, i tindrà com a principis essencials el respecte del marc competencial i la recerca d’una major eficiència treballant des de les sinergies.

Cristina Garmendia també ha afirmat que una altra de les prioritats del seu departament és que la ciutadania comprengui millor el procés d’adaptació dels ensenyaments universitaris a l’Espai Europeu d’Educació Superior. Aquesta adaptació és una gran oportunitat, i estem fent un esforç en comunicació perquè l’opinió pública entengui el que suposa.

A més, ha indicat que el Govern està treballant en el perfeccionament dels sistemes d’avaluació i acreditació i en la definició d’un nou model de coordinació i funcionament de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (Aneca), així com de les agències autonòmiques.

Finalment, Garmendia ha dit que compareixerà en la comissió corresponent del Congrés el pròxim 23 de setembre per explicar més àmpliament aquests temes.

Doncs esperem, ja ha passat temps. Segurament ara posaran la màquina a funcionar a ple rendiment (Si Solbes els deixa).

2 respostes a “Cap a on va Ciència i Innovació”

 1. a 12 set. 2008 a les 12:07 trina

  Enric,
  un repte que tots tenim i que hem de tirar endavant, junts..Molt interessant la resposta de la ministra Garmendia, i molt camí per fer…
  salut

 2. a 12 set. 2008 a les 8:15 enriccanela

  Trina,
  La minitra diu cap a on, el problema és que porten mesos i no han fet res. Sé que s’han d eposar moltes coses en ordre, però fins i tot els amics estan intranquils.
  A sobre, on són els diners?
  M’agrada el discurs, però ara el fets. Molt camí per fer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació