Enric I. Canela

Publica El Punt que per una plaça en una residència universitària a Barcelona es paguen . fins a 1.400 euros mensuals.

Un estudi realitzat per la revista Consumer Eroski en 86 residències universitàries i col·legis majors de 18 ciutats de l’Estat espanyol conclou que Barcelona és la segona ciutat més cara després de Madrid. De fet, l’habitació més cara de tot l’estudi es va trobar en una de les residències d’aquesta ciutat. Tot i així, la nota global obtinguda pels centres de la capital catalana és només «acceptable», ja que falten millores en accessibilitat per a discapacitats, seguretat i prestació de serveis.

Podeu llegir l’informe complet de Consumer Eroski. Aquest és un tema que demostra que malgrat que els governs s’omplen la boca parlant de polítiques socials, sense beques i a aquests preus només poden moure’s els rics.

6 respostes a “Qui pot anar a la universitat fora de la seva ciutat?”

 1. a 13 set. 2008 a les 12:00 Salvador

  L’experiència m’ha ensenyat que el que surt més econòmic és compartir un pis, millor amb gent que treballin i no siguin estudiants per evitar pèrdues de temps.

 2. a 13 set. 2008 a les 6:41 enriccanela

  Salvador,
  Segur, de totes formes hi ha un problema greu amb la mobilitat dls estudiants.
  Molts han de treballar per poder viure fora. Manquen ajuts.

 3. a 13 set. 2008 a les 10:26 David

  Es tracta d’un problema crònic. Anys enrere sempre quedava l’opció de compartir pis, que era el que feia la majoria d’estudiants després del primer any. El problema és que actualment compartir pis no baixa dels 400 o 450 euros mensuals. I juntament amb el sistema de beques que tenim el resultat ha estat que s’han fet universitats fins a ciutats que no són ni capitals de Vegueria.

 4. a 13 set. 2008 a les 11:31 enriccanela

  Això al món es resol amb beques i ajuts per desplaçament. Aquí una beca no permet ni comprar el diari.

 5. a 15 gen. 2014 a les 7:43 residència universitària

  Sens dubte cada vegada són més necessàries beques i ajuda per facilitar que els estudiants puguin anar a altres ciutats a realitzar els seus estudis universitaris. Salutacions.

 6. a 15 gen. 2014 a les 8:49 Enric I. Canela

  Sí, quan siguem independents caldrà considerar prioritari aquest tema.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació