Enric I. Canela

El Govern ha nomenat avui Joaquim Prats com a nou president de l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya (AQU Catalunya).

Joaquim Prats i Cuevas és doctor en Història Moderna i catedràtic de la Universitat de Barcelona, especialitzat en la didàctica de la història, en l’estudi dels sistemes educatius i en la història de les universitats.

Actualment és director del Programa de Doctorat de Didàctica de les Ciències Socials i del Patrimoni de la Universitat de Barcelona de la Universitat de Barcelona. També és president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu i president de la Comissió d’Innovació de l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona.

A més és membre de la Comissió Nacional d’Acreditació de professors Titulars d’Universitat de l’àmbit de les Ciències Socials i Jurídiques, constituïda a la ANECA, i avaluador extern de projectes d’investigació (ANEP, AGAUR, COLCIENCIAS de Colòmbia, ANPCT d’Argentina, IBE-UNESCO, i altres institucions i universitats). També ha publicat diferents llibres sobre temàtica històrica.

Joaquim Prats substitueix Antoni Serra Ramoneda, que és catedràtic d’Economia de l’Empresa a la Universitat Autònoma de Barcelona, d’on fou rector de 1980 a 1986. Ha estat president de la Caixa de Catalunya i de la Fundació Caixa de Catalunya.

Crec que si s’havia de substituir la Prof. Serra Ramoneda, l’opció de Joaquim Prats és un autèntic encert. Com cerc haver comentat alguna vegada en aquest mateix bloc, el tinc amb una alta consideració i crec que és una persona de gran capacitat, ideal per aquest càrrec. Sap que pot comptar amb la meva col·laboració personal.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació