Ángel Gabilondo avisa


Enric I. Canela

Després de les declaracions de Cristina Garmendia al Consell d’Universitats el president de la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE), Ángel Gabilondo, les va valorar.

Sobre l’Estratègia Universitat 2015 presentada per la ministra de Ciència i innovació als rectors va demanar al Govern que la sotmeti a debat en els centres universitaris i es tanqui amb voluntat de consens.

Gabilondo va assenyalar que és interessant que hi hagi una iniciativa amb un horitzó aliè a les eleccions. Així mateix, va indicar que si la ministra pensa visitar les universitats per informar sobre aquesta iniciativa, convindria que convoqués a un exercici de participació i que no la presenti com quelcom definit i clausurat.

Sobre el Programa Campus d’Excel·lència, el president dels rectors espera que no es tracti simplement d’una dotació d’infraestructures, sinó que de debò vagi acompanyada de recursos humans i de la captació de bons docents i investigadors. Així mateix, va afirmar que li sembla molt bé impulsar agregacions de diferents instàncies socials als campus universitaris.

Finalment va manifestar la seva inquietud sobre el finançament universitari, i va assenyalar que en temps de crisi no és en educació i en universitats on s’han de fer retallades pressupostàries, sobretot, si es vol canviar el model econòmic.

Coincideixo amb el que diu Gabilondo, té por, en temps de crisi sempre perden les coses importants per al futur. Ja he indicat sovint que no dubto gens dels responsables de Ciència i Innovació però tinc seriosos dubtes de les seves possibilitats en un moment tan greu d crisi econòmica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació