Medicina a la UdG


Enric I. Canela

Aquests dies s’ha parlat de l’inici de les classes de Medicina a la UdG. Recullo un dels articles que he llegit, el del diari El Periódico: Girona estrena Medicina amb un modern mètode docent.

Nous estudis adaptats al model de Bolonya amb un model que s’aplica a la majoria d’universitats americanes. Deia el degà, Ramon Brugada: “Aquest és un sistema diferent, basat en problemes clínics. Vindrà una persona a qui li fa mal el pit i l’estudiant haurà de fer un diagnòstic diferencial. És un sistema més pròxim a la realitat. La gent no diu: ‘Tinc aquesta malaltia que apareix al llibre’, sinó que expliquen que tenen tos, dolor o febre, i és missió del metge saber què els passa”.

Felicitats a la UdG, té la possibilitat de fer callar moltes veus i de crear un nou centre d’excel·lència a Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació