Enric I. Canela

La ministra Cristina Garmendia va parlar no fa gaire dels pressuposts del seu ministeri per al 2009. El dia 4 de setembre, en la presa de possessió del Director General de l’Institut de Salut Carlos III i de l’Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària. Segons recull la font oficial SINC-Servei d’Informació i Notíecies Científiques de Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – FECYT, va insistir en el gran compromís del Govern amb l’educació, la recerca i l’aposta social, el que, segons ha declarat, es reflectirà en els pressupostos generals de l’Estat. “Els pressupostos generals en recerca, desenvolupament i innovació no patiran retallades. Dit això, buscarem la millor forma d’emprar-los i buscar finançament privat per a complementar i enfortir la gran aposta que tenim per davant.”

Hispanidad diu que ha sabut de fonts properes a la ministra que el pressupost de Ciència i Innovació no s’incrementarà.

Les dues coses poden ser certes. Si no es retalla i no creix queda igual, clar que en termes reals és un descens sobretot quan el nombre de compromisos ha crescut. Si això és així, mala notícia, una molt dolenta notícia. Jo ja he expressat diversos cops que les idees que han enunciat són bones, m’agraden, però que em temia que a Solbes l’importa tant Ciència i Innovació com a mi la Copa de Badmington (res per als que no em coneixeu). Voldria dir que estic convençut que la ministra creia que podria créixer en termes reals. Desitjo que guanyi aquesta batalla que segur mantindrà. No hi puc fer més, hi confio.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació