Enric I. Canela

Llegeixo a El Periódico una notícia molt poc freqüent en el món universitari. Crearà jurisprudència? La resumeixo.

El Jutjat Social Número 3 de Barcelona ha condemnat la UPF a readmetre immediatament la professora Maria Dolors Obiols, en estimar que el seu acomiadament va ser injustificat.

Per altra banda, absol els tres càrrecs (el vicerector de professorat; el cap de l’àrea de Sociologia i un professor) del centre educatiu que van ser acusats d’assetjament laboral.

Maria Dolors Obiols treballava al departament de Ciències Polítiques i Socials feia 17 anys i, després d’encadenar diferents contractes, va ser acomiadada el juny passat amb l’argument que s’havia negat a firmar la pròrroga del contracte. La docent, que havia denunciat la seva irregular situació a la Inspecció de Treball, va decidir demandar llavors per assetjament laboral

La sentència sosté que la relació laboral de la professora s’ha de qualificar d’indefinida i que la seva desvinculació de la universitat no va ser un cessament, sinó un acomiadament i el jutge admet la petició de nul·litat de l’acomiadament perquè, al seu entendre, es van adoptar mesures de represàlia contra Obiols quan només estava defensant els seus drets a través de denúncies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació