Enric I. Canela

Emilio Criado, vocal de CC OO del Consell Rector del CSIC ha escrit a Diagonal un article que es titula: Recerca público-privada: un conflicte de interessos. Tracta el tema dels esculls interns i amb altres ministeris que existeixen al ministeri de Ciència i Innovació.

L’article, encara que no és molt llarg, és dens i difícil de resumir. Analitza temes com ara els endarreriments en prendre decisions, l’assumpció de competències d’altres ministeris, la dificultat d’aconseguir recursos privats, la dificultat de mantenir l’increment dels recursos públics dedicats a recerca i innovació, la distribució interna de competències entre les secretaries d’Estat i els conflictes que poden sorgir per la relació entre investigadors, càrrecs públic i empreses (qüestions d ‘interessos privats amb fons destinats a recerca pública).

Un bon article que, sense compartir al 100%, em sembla molt assenyat i que requeriria algunes clarificacions respostes oficials, no perquè hi hagi cap acusació sinó perquè planteja preguntes serioses.

Millor opineu vosaltres després de llegir el text.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació