Enric I. Canela

El bloc d’Elliot em deixa sorprés. Elliot recull una hipòtesi versemblant. Es podria suspendre el cànon digital en espera d’un dictamen de la UE. I no ens tornarien els diners?

Elliot sempre està al dia en aquests temes. Allà podreu saber més.

4 respostes a “S’aturarà el cànon digital?”

 1. a 24 set. 2008 a les 8:54 Elliot

  Hola Enric, gràcies per enllaçar-me.

  Curiós el dia que el Parlament Europeu debatia retallar les llibertats a Internet coneixíem que l’Audiència de Barcelona enviarà a el Tribunal de Justícia europeu el canon digital perquè dictamini si contradiu la normativa europea o no.

  Els assumptes legals que hi ha al darrera d’aquest assumpte no els puc analitzar perquè no tinc els coneixements per fer-ho però està clar que aquest canon que el govern espanyol i la SGAE ens van imposar no feia bona olor. Veurem ara que diu Europea. Per cert no ho he dit a la meva entrada, però la deliberació del tribunal es pot allargar més de 2 anys. Va per llarg el tema.

 2. a 24 set. 2008 a les 9:21 enriccanela

  Elliot,
  Estàs sempre al dia.
  A veure que en surt de tot plegat. Jo tampoc en sé gaire. Normalment aquestes coses triguen molt. Em sembla que no pden ordenar la suspensió temporal, però estaria bé.

 3. a 28 set. 2008 a les 2:08 alumne

  En qualsevol cas, s’hauria de clarificar el pagament del cànon per a usos no-copistes. Quan una universitat compra material informàtic, paga el cànon, oi?

 4. a 28 set. 2008 a les 6:58 enriccanela

  Alumne,
  Jo mateix vaig comprar l’altre dia un disc dur extern per fer les còpies de seguretat a la UB i el preu que em van afegir pel cànon era significatiu. Jo no he copiat mai música o pel·lícules.
  Bé, mai no. un parell de coses d’un CD meu al meu portàtil, per no haver d’anar amb el CD a sobre. No crec que vagi per això.
  Les universitats paguem el mateix cànon

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació