Enric I. Canela

Llegeixo que el Sindicat d’Estudiants ha manifestat que l’Estratègia Universitat 2015, plantejada pel Ministeri de Ciència i Innovació recentment, no satisfà les seves inquietuds i reivindicacions sobre el procés d’integració de la universitat espanyola a l’Espai Europeu d’Educació Superior o la nova Selectivitat.

Després de la trobada d’aquesta organització amb el secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta, el portaveu del sindicat, Thoil Delgado, va reconèixer que l’estratègia universitària amb horitzó en 2015 és una proposta “oberta i amb bones intencions”, però “res concreta” .

Així mateix, va indicar que la negativa del Govern obrir una taula de negociació amb els estudiants per debatre la dotació de beques d’estudis, l’esborrany del reial decret sobre les Proves d’Accés a la Universitat – fruit del nou Batxillerat -, o el Procés de Bolonya, obliga al Sindicat d’Estudiants a mantenir les convocatòries de vaga general de l’ensenyament previstes per al 22 d’octubre i el 13 de novembre.

No sé l’abast de la vaga, espanyola o també catalana? Jo crec que el tema de les beques i les proves d’accés s’han de debatre. No el tema de Bolonya. Ja m’he manifestat sovint sobre els tres punts esmentats.

6 respostes a “El Sindicat d’Estudiants universitaris”

 1. a 26 set. 2008 a les 9:02 Elliot

  Encara no ha començat el curs (a l’UAB) i ja comencem amb les vagues?

 2. a 26 set. 2008 a les 9:35 enriccanela

  Elliot,
  Espero que no, però podem tenir un curs mogut.

 3. a 26 set. 2008 a les 9:48 Elliot

  Això no ho dubto gens, almenys a l’UAB… i espera’t perquè dintre de poc sabrem quina sanció imposen als “estudiants” que van assaltar el despatx de la vicedegana. Junta-li que és l’últim curs abans de Bolonya i ja tenim un curs perfecte pels vaguistes.

 4. a 26 set. 2008 a les 9:58 enriccanela

  Si, ja en vaig parlar. La UAB pot explotar i amb eleccions a rector. Espero que no passi res i, si més no, que no s’encomani.

 5. a 27 set. 2008 a les 1:03 Joan Gil Oliveras

  Increïble. Aquest tal “Sindicato de Estudiantes”, en temps de revoltes contra la LOU d’Aznar va estar al costat nostre, però quan va arribar al govern els “seus papis” van desaparèixer. De tant, però ens sorprenen fent algun comunicat o entrevistant-se amb els “seus papis”.

 6. a 27 set. 2008 a les 1:35 enriccanela

  Joan,
  Aquesta vegada s’oposen al PSOE. Ves a saber. Per què aquesta vaga?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació