Enric I. Canela

La Barcelona universitària té un problema. Manquen places de residència universitària. Fa temps que s’està denunciant aquest fet. Solucions? N’hi ha.

Què passa amb la caserna del Bruc que la ministra Chacon no vol cedir a  Barcelona. Seria ideal.

Què passa amb la requalificació dels terrenys del Miniestadi? L’Ajuntament hauria d’apostar per la universitat i la Societat del Coneixement.

Caldria que totes les parts implicades: universitats, Ajuntament, generalitat, govern espanyol seguessin per trobar solucions a mig termini. A curt és impossible.

Mentre els estudiants han de cercar habitacions a preus prohibitius.

2 respostes a “Manquen residències universitàries”

 1. a 28 set. 2008 a les 11:58 david montilla

  Hi ha ciutats que encaran el model de ciutat com a ciutat de serveis universitaries, exemples com Granada o Salamanca, son bons exemples de ciutats que mantenen un grau raonable de preus pels estudiants.
  El problema potser és el plantejament de ciutat, anem més enllà del problema universitari, i veurem que no és un problema diferent dels joves que viuen a la city i hi han de sortir fóra per no poder pagar un lloguer o una hipoteca.

 2. a 28 set. 2008 a les 7:32 enriccanela

  David,
  Barcelona no ha optat per cap model, el que et puc assegurar és que a l’Ajuntament nom´s li amoïna quants diners deixen els Erasmus. Encra recordo al Clos demenant aquesta dada, la resta, tant és. No ha fet mai gaire per la universitat.
  Barcelona és una ciutat que expulsa a la gent jove i no inverteix en equipaments. No és ciutat d’acollida dels estudiants. Hi ha el BCU però poc fa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació