Enric I. Canela

Una pràctica en algunes universitats, especialment privades, que volen captar com sigui estudiants és oferir dobles titulacions: “Compri un i en portis dos”.

El Economista publicava un article sobre el tema. La realitat és que, tret de comptades excepcions, les empreses sòlides, ben informades, multinacionals, no es deixen embolicar per aquests pacs.Jo no aconsellaria a un familiar o amic.

2 respostes a “Un negoci de les universitats privades”

 1. a 28 set. 2008 a les 8:34 David

  A vegades són útils i fins i tot recomanables. Per a la gent que vol fer dret empresarial no els queda més remei que fer una doble titulació de Dret + ADE. Per cert, els graduats amb aquesta doble titulació són especialment cobejats pels grans bufets d’advocats, el que els obre les portes del món professional (i a sobre cobrant bé).

  Suposo que tot això té els dies comptats. No té cap lògica que la gent vagi col·leccionant carreres, com ha passat molt sovint amb aquestes latituds. Seria més normal que si algú vol ampliar estudis, faci directament un posgrau en comptes de tornar a fer estudis de grau o dobles llicenciatures.

 2. a 28 set. 2008 a les 9:02 enriccanela

  David,
  Si, en alguns casos si, però no aquests pacs de les privades. Cal més temps. Hi ha fins i tot dobles titulacions, compraddes a EUA que no tenen cap categoria.
  La majoria de les dobles titulacions són una estafa, fer dues no. A més imagino que es podrà fer, a mig termini, una titulació que sigui Dret empresarial. Amb el nou model és fàcil.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació