Enric I. Canela

Trina Milan escrivia Innovar: qui somia, transforma, a rel del sopar – col·loqui del Cercle per al Coneixement – Barcelona Breakfast del proppassat 25 de setembre, en el que el convidat fou Miguel Saenz de Viguera, assessor per a la innovació del director general d’Innobasque, institut per a la innovació del País Basc.

Com a president del Cercle i un dels organitzadors del sopar, agreixo l’article de Trina Milan, que ens motiva a seguir treballant per aportar nous elements de debat que permetin avançar al nostre país.

Cal dir que la intervenció de Miguel Sáenz de Vigera fou excel·lent, clar, didàctic, motivador, un comunicador extraordinari. Ens feu veure com al País Basc, els empresaris i la societat en general, amb el govern, es van aliar per aixecar el seu país i situar-lo entre els més avançats. Pràcticament totes les empreses estan unides en aquesta tasca.

Una de les coses que ens explicà Sáenz de Viguera fou la feina que estan fent per aconseguir “educar per innovar”, una assignatura cabdal en un moment de crisi en el que el model econòmic que hem gaudit fins ara ha mort. L’entrada en el món dels països avançats de Xina i Índia farà mal a la nostra economia si no sabem transformar-la.

Un dels punts febles de Catalunya és que no es treballa en aquesta línia. Fou un motiu d’alegria veure al director general d’Innovació Educativa, Joan Badia, entre nosaltres. Estic segur que també està convençut de la necessitat de transformar el nostre sistema.

4 respostes a “Migel Sáenz de Viguera al Cercle”

 1. a 29 set. 2008 a les 7:29 trina

  Enric,
  va ser un plaer i una injecció de coneixement el sopar amb el Senyor Saenz de Viguera. Esperem poder aprendre’n més amb ell i poder portar a terme algunes de les seves recomanacions a Catalunya.
  Una abraçada i endavant amb aquestes activitats del Cercle que són molt rendibles per a tots

 2. a 29 set. 2008 a les 9:23 enriccanela

  Trina,
  Moltes gràcies.
  Jo vaig aprendre molt, tant en el sopar com en la meva conversa prèvia amb ell.
  M’agradaria que a Catalunya ens animéssim a fer coses similars.

 3. a 30 set. 2008 a les 10:35 smartinez

  Bona cosa.
  Sí, i molt important que no ens deixem portar pels adjectius buits, ben dit i recollit!

 4. a 30 set. 2008 a les 12:23 enriccanela

  Si, Sílvia. S’ha de fer feina eficaç.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació