Enric I. Canela

És realment intrigant veure si el problema del finançament català conduirà a què els bascos rebin les transferències de recerca científica i tècnica. Resulta que si el govern espanyol vol els vots dels set diputats del PNB haurà de cedir aquesta competència.

És interessant recordar que Catalunya també preveia, a l’Estatut de Sau el traspàs dels recursos estatals destinats al foment de la recerca i la transferència dels centres estatals de recerca radicats a Catalunya, així com la promulgació d’una llei catalana de planificació i foment de la recerca. No obstant això, la sentència del Tribunal Constitucional de l’any 1992 contrària al recurs interposat per la Generalitat de Catalunya contra la Llei de foment i coordinació general de la recerca científica i tècnica ha impedit, fins ara, la materialització d’aquests traspassos.

Cristina Garmendia s’ha manifestat contrària al traspàs. Ja ho deia al juliol i continua, com comentava aquí mateix a El concepte de la universalitat de la recerca.

Diu ABC que els cercles científics estan ben amoïnats. Naturalment han preguntat a les persones adequades. Jo, com podeu imaginar, ja tremolo.

És curiós com obtindran aquesta transferència de carambola, mentre nosaltres fent l’idiota. Som especialistes. Ni finançament, ni competències, ni res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació