Enric I. Canela

Ramon-Jordi Moles i Plaza, director del Centre de Recerca en Governança del Risc (UAB-UOC), i ex-secretari general del malauradament perdut departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació per la manca d’intel·ligència dels governants dels darrers anys, escriu a El País un article que es titula Educació superior i model econòmic.

En aquest article fa una dura i, al meu parer, encertada denúncia del model econòmic que tenim amb unes empreses gens adaptades a la societat del coneixement, que contracten titulats universitaris per fer tasques de nivell inferior.

Lligat això a un sistema que produeix la més alta quantitat relativa de titulats universitaris d’Europa i la més baixa de titulats intermedis (FP), i tots tan contents, tenim una fantàstica situació per perdre el tren de la societat del coneixement i aconseguir ser un país de frustrats. Això darrer ho dic jo.

2 respostes a “El descencert del model econòmic”

  1. a 29 set. 2008 a les 10:12 JuanMa

    Ho dius tu Enric, però tens tota la raó. Serem un país de frustrats.

  2. a 29 set. 2008 a les 10:23 enriccanela

    JuanMa,
    És que és obvi. El model està totalment “descentrat”. El que no comprenc és perquè si el diagnòstic és elemental no es prenen les decisions adequades.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació