Enric I. Canela

El Govern ha aprovat avui el conveni marc que permetrà executar un conjunt de programes adreçats a fomentar l’economia i dinamitzar el teixit empresarial de Catalunya. L’acord constitueix un pas més en el reconeixement del paper de les Cambres en l’economia catalana i implementa la Llei de Cambres de 2002.

No estic segur que això serveixi per a res. Convenis, etc. diners? Diu que l’acord, que s’articularà en diversos convenis específics, permetrà col·laborar en àmbits i matèries vinculades a les competències i funcions de les cambres: internacionalització, desenvolupament empresarial, simplificació administrativa, informació empresarial, innovació, competitivitat, comerç i turisme i infraestructures, territori i transport.

Són accions que hauria d’haver fet el Govern.

2 respostes a “Cambres de comerç i Govern volen dinamitzar l’economia”

 1. a 01 oct. 2008 a les 4:25 Miquel

  Enric,
  Potser pensaràs que sóc massa agosarat però des de la meva visió de petit empresari amb anys d’exercici et diré que al meu entendre les Cambres de Comerç no serveixen absolutament per res. La feina que diuen que fan en favor de les empreses ja la fan les organitzacions patronals, d’afiliació voluntària. La quota cameral obligatòria és una mena d’impost revolucionari legal, i no te’n pots escapar. Les cambres són només una extensió del govern, res a veure amb la societat civil tal com jo i molts l’entenem, tot i que sovint els Miquel Valls i companyia ens volen fer creure que en formen part, vull dir que en formen part com a cambra (altra cosa és l’empresa que ells particularment puguin tenir o gestionar). Fixa’t que sempre acaben dient allò que vol sentir el govern, tot i que de vegades despisten una mica (trobades del Iese sobre l’aeroport) per confondre i marejar al personal. Però només poden confondre als que desconeixen allò que hi ha al darrera de les cambres. Si és fes una enquesta “lliure” entre els empresaris m’atreviria a dir que una xifra propera al cent per cent s’inclinaria per eliminar-les.

 2. a 01 oct. 2008 a les 4:46 enriccanela

  Miquel,
  M’encanta que ho digui un empresari. Jo com que no ho soc no n’estic autoritzat.
  Són apendixs del govern de torn. Jo conc alguns que encara estan indignats degut a que els tribunals van decidir que calia pagar. Qualsevol associació d’aquest tipus que sigui obligatòria, és una reminiscència franquista que és el que són les Cambres. Espero que algun govern digui prou i ho canviï.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació