Enric I. Canela

El Mundo publica una llarga entrevista amb la ministra Cristina Garmendia. Repassen molts temes, és interessant, només destaco una pregunta. Li demanen: Heu parlat de la necessitat d’un model de govern per a les universitats. Com hauria de ser aquest model?

I ella contesta: Si sabéssim com ha de ser aquest model el problema estava resolt. Ho estudiarem. L’important és que hi ha consens en què el sistema actual de governança de la universitat espanyola no funciona. La clau és que estiguin regeixen per autèntics professionals de la gestió. Un dels eixos serà l’Estatut del personal docent investigador.

Crec que Cristina Garmendia equivoca la resposta. Si sabéssim com ha de ser el model, el problema no estaria resolt. Jo crec que si que tenim una idea de com ha de ser, el que no tenim és el valor polític per fer res. Tant és així que la ministra ja diu que cal professionals. Apunta que l’Estatut del PDI serà clau, entenc que inclourà l’activitat de gestió. Veurem.

Insisteixo en què tota l’entrevista val la pensa per als que som del ram (o similar). Ja la llegireu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació