Enric I. Canela

Alejandro Barrera, un enginyer Informàtic recentment titulat per la Universitat Politècnica de Madrid, ha estat el guanyador de la sisena edició del Premi Emprenedor EOI-Escola de Negocis, un certamen en el qual universitaris de tota Espanya elaboren projectes empresarials que avalua un comitè d’experts. El jurat, integrat per reconeguts docents i professionals de EOI, Deloitte, Psicotec i Soluciona, ha concedit un segon i un tercer premi a Javier Cuenca, de la Universitat d’Extremadura, i Josep Amorós, de la Universitat Ramon Llull, respectivament.

L’Escola de Negocis EOI ha lliurat a Alejandro Barrera, Javier Cuenca i Josep Amorós premis que superen els 80.000 euros. El guanyador d’enguany ha obtingut 12.000 euros en efectiu i un màster en EOI valorat en 18.000 euros. El segon classificat ha rebut un guardó estimat en 27.000 euros (9.000 en efectiu i un màster en EOI 18.000 euros) i el tercer un altre valorat en 24.000 euros (6.000 en efectiu i un màster en EOI de 18.000 euros).

Alejandro Barrera ha defensat una idea de negoci anomenada Inkzee Reader. Es tracta d’un lector de notícies en línia que processa i selecciona la informació d’una temàtica determinada per tal que l’usuari accedeixi al material que desitja d’una forma ràpida i efectiva. L’eina d’aquest estudiant madrileny d’Enginyeria Informàtica es podrà utilitzar en entorns empresarials a través d’ordinadors, terminals mòbils i PDA.
Javier Cuenca ha participat amb Al-Zallaqa Reactors bioquímics Badajoz. El projecte d’aquest estudiant de Ciències Ambientals consisteix a construir i gestionar plantes industrials sostenibles que depurar els residus d’escorxador i els excrements de bestiar porcí, boví i aviram per controlar les emissions contaminants de gas metà. S’aprofitarà, a més, el poder energètic del procés de tractament per generar electricitat.
Josep Amorós ha participat en el certamen amb una xarxa social per a terminals mòbils. El seu projecte, anomenat Blue-I, permetrà a l’usuari definir perfils que més li interessin i interactuar amb persones pel carrer que disposin de telèfon. Amb el dispositiu que pretén dissenyar aquest enginyer de telecomunicacions es podrà també intercanviar i compartir tot tipus d’informació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació