A bones hores!


Enric I. Canela

Al web de l’Ajuntament de Barcelona podeu llegir una entrevista amb Josep Joan Moreso, rector de la UPF. Una entrevista interessant i de bon llegir.

Agafo una pregunta (i resposta) de mostra:

Quina mena d’universitat vol ser la Pompeu Fabra?

Una excel·lent universitat europea, amb un clar biaix al postgrau i a la recerca. D’això, al món anglosaxó en diuen una research university, una universitat capaç de tenir grans investigadors i formar els millors professionals en aquesta línia. Barcelona és una ciutat amb una qualitat de vida i una oferta cultural i d’oci molt coneguda al món, que en deu anys podria esdevenir, si fem les coses bé, una destinació desitjada per a la formació de postgrau.

Això ajudaria molt Barcelona, perquè atrauria talent cap a la ciutat i la ciutat seria capaç de renovar- se. Aquesta ciutat ho vol i està en la bona direcció, i això és el que podem aportar les universitats.

Bona! Té raó, l’oferta de postgrau és decisiva per atreure talent. Cal invertir molt en això. Tenia raó Mas-Colell quan va crear l’IGSOC al 2003 (podeu llegir aquí els objectius i veureu), però ja se sap, les habilitats del Govern tripartit I per carregar-se les coses que havien fet els d’abans, bones i dolentes. Terra cremada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació