Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha reconegut que el finançament de la universitat espanyola és absolutament insuficient degut a la gran mancança de la iniciativa privada, que es si situa a un nivell del 3%, és a dir, entre set i dotze punts per sota de la mitjana europea i 27 punts menys que la nord-americana. El finançament de les universitats en funció dels reptes que tenen per al futur és absolutament insuficient i la millor manera de solucionar és reconèixer-ho.

La ministra ha lamentat que Espanya no tingui una forma efectiva de transferir coneixement al teixit productiu. El seu diagnòstic no porta a l’optimisme perquè considera que la implicació universitat – empresa és pràcticament inexistent. En aquest punt és on hem de treballar d’una forma clara i amb la participació de tots els col·lectius.

Garmendia ha deixat oberta una porta a la esperança perquè el gran canvi serà l’aplicació de la ‘Estratègia Universitat 2015. En aquesta iniciativa té dipositada la seva confiança i per dur a terme es farà un esforç molt important, amb la visita del màxim nombre d’universitats per explicar en primera persona en què consisteix l’estratègia i rebre les percepcions dels col·lectius d’estudiants i professors. Déu t’escolti.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació