Enric I. Canela

Com explica Llibertat.cat, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) organitza com cada any el Correuniversitats a diverses universitats de l’àrea metropolitana de Barcelona amb motiu del Correllengua.

Per aprofitar el temps, el lema és També pel Català, no a Bolonya.

En el manifest elaborat, la organització denuncià el procés d’arraconament que està patint la llengua catalana a les aules en motiu de la implantació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES). El SEPC recorda que diferents universitats es neguen a demanar l’acreditació del nivell C de català al professorat, desobeint així un acord del Consell Interuniversitari de Catalunya sense que el Govern prengui mesures al respecte. Mira que n’arriben a dir, que tindrà a veure això. El problema bé d’un professorat que creu tan en el català com jo en els Reis Mags, unes universitats poc compromeses i un Govern que no ha fet el que ha de fer. Cal defensar el català, però sense fer aiguabarreigs.

El sindicat d’estudiants reclama l’aturada d’aquesta reforma i exigeix un model educatiu propi, que sigui decidit des d’aquí i que respongui a les necessitats de la societat d’aquí en contraposició al discurs provincià i lerrouxista en el que al seu parer està caient part de la comunitat universitària. Per què provincià i llerrouxista? A mi em sembla molt bé el Pla de Bolonya i defenso el català. Què soc? Provincià o llerrouxista? Tinc una crisi d’identitat.

4 respostes a “Soc provincia o llerrouxista?”

 1. a 09 oct. 2008 a les 12:27 Anna

  ostres, doncs ara veig que jo també la tinc, no creia que fossin coses incompatibles!

  Però vaja, amb el tema bolonya ja fa molt temps que les associacions d’estudiants protesten perquè sí i sense saber de què parlen, perquè és el que toca i perquè quan un és estudiant és molt “guai” estar contra tot el que es proposi i no “mola” gens aprovar res que vingui de polítics o rectors o res que soni a autoritat.

 2. a 09 oct. 2008 a les 12:34 enriccanela

  Anna,
  Si, ha estat habitual queixar-se, però és que fer-ho contra una cosa que els serà positiva… Haurien de lluitar per naconseguir els recursos necessaris per tal que es faci bé i, sobretot, per les beques. No ho fan.

 3. a 11 oct. 2008 a les 12:54 Joan Gil Oliveras

  T’envio un mail Anna exposant que hi ha un fons argumentatiu molt potent contra Bolonya.

 4. a 11 oct. 2008 a les 7:16 enriccanela

  Joan,
  Estàs convençut? de debò?
  Què guanyo jo defensant el que dic?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació