ICREA basc?


Enric I. Canela

Els bascos fan una cosa semblant a l’ICREA, potser amb més diners, ja ho veurem.

Així llegeixo que la Fundació Basca de Recerca (Ikerbasque), impulsada pel Govern de Vitòria, va a tota màquina: a hores d’ara, ja ha incorporat a 50 científics de 20 països a universitats i centres de recerca d’Euskadi. El gruix del col·lectiu, de totes maneres, té nacionalitat espanyola: són 22 (el 44% del total). El segon col·lectiu més nombrós és d’origen alemany (8), seguit dels EUA i Rússia (6 cadascun), Argentina (5), Ucraïna, Regne Unit i Itàlia (4 respectivament) i la Xina (3). Tots ells arriben amb el títol de doctor sota el braç i sumen, almenys, 15 anys d’experiència en institucions de primer rang, europees o nord-americans. Dels 50 experts fitxats, només 10 es quedaran entre sis mesos i un any; els altres han signat ja un contracte indefinit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació