Enric I. Canela

Ahir vaig escriure La Generalitat no compleix en relació a la notícia que la Generalitat no pagaria els diners que s’havia compromès a abonar a les universitats. Es tracta de 50,9 milions d’euros.

Avui ABC i El País publiquen que Blanca Palmada, la comissionada per a Universitats i Recerca, va assegurar ahir a Lleida que el Govern aportarà en breu una part, 30 milions de la partida compromesa. Diu la comissionada que la resta, 20,9 milions d’euros depèn de les negociacions que s’estan portant. Amb qui? Suposo que amb el departament d’Economia i Finances. El tema no crec que sigui tant si paguen com no, la clau és que l’import es reconegui en el pressupost per al 2008. Si les universitats els poden consignar tant és, dintre d’un ordre, que es paguin el 30 de desembre com el 7 de gener.

El tema de les finances universitàries, però no deixa de generar notícies insòlites. Diu El País que sense avís previ, al setembre, els responsables autonòmics van retallar un 30% la quantitat que ingressen cada mes a les sis universitats públiques per pagar al personal (la subvenció nominativa). No entenc, que allà la comunitat no aprova un pressupost? Que no està obligada a executar-lo? Segurament el que passa és que la comunitat no té liquiditat i ho deixa a deure. Això té una solució fàcil. Un pla de pagament del deute i pòlissa bancària amb els interessos a càrrec del govern madrileny, altrament les tensions de tresoreria serien immenses i les nòmines estarien en risc.


Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació