Enric I. Canela

Els rectors de la UAB, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat Carles III i UPF (Aliança AU4) estan preocupats pels possibles retalls en els Pressupostos Generals de l’Estat per a ciència i investigació a causa de la crisi econòmica.

Segons Angel Gabilondo, rector de la Universitat Autònoma de Madrid, la crisi hauria de ratificar l’aposta per la ciència, que pot ajudar a remuntar el dinamisme empresarial i econòmic, i ha considerat que s’equivoquen si per sortir de la crisi aposten per retallar en Educació i Ciència.

Per la seva banda, el rector de la Universitat Carlos III, Daniel Peña, opina que la crisi arriba en mal moment i ha dit que espera que les autoritats polítiques estiguin a l’altura de les circumstàncies.

A parer del rector de la UAB, Lluís Ferrer, l’actual situació econòmica suposarà un retard en la progressió que la universitat espanyola havia registrat en els últims anys i ha vaticinat que tardarem una mica més a assolir el nivell de maduresa en recerca d’altres països més avançats.

Els rectors de la UAB i la UPF, Josep Joan Moreso, s’han mostrat esperançats en què la millora prevista en finançament per a la recerca de les universitats catalanes sigui respectada pel govern català.

En el cas de les dues universitats madrilenyes, els rectors Gabilondo i Peña han ratificat la seva voluntat d’arreglar amb la comunitat autònoma la retallada que ha aplicat el govern d’Esperanza Aguirre d’un 30% de la quantitat mensual que es destina a les Universitats perquè aquestes paguin al personal. No acceptarem de cap manera que es retallin els pressupostos del capítol I (de personal) i despeses corrents, ha afirmat Gabilondo, que ha demanat que es busquin fórmules per solucionar aquests pagaments.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació