Res, sense català


Enric I. Canela

Llegeixo que els rectors Moreso i Ferrer, de la UPF i la UAB, respectivament, han ratificat en una reunió celebrada a Barcelona amb els rectors de la Universitat Autònoma de Madrid i de la Universitat Carles III (Aliança AU4) la seva postura de no exigir el nivell de català C als professors universitaris nouvinguts a Catalunya, per considerar que no és una mida raonable. Aquesta posició és compatible amb l’acreditació de cert coneixement del català si els professors continuen la seva estada a Catalunya de forma prolongada, per la qual cosa les dues universitats facilitaran cursos de divers nivell, ha dit Ferrer.

Si i no. Una cosa és dir i altra fer. Està bé no exigir-ho el dia que arriben, en general al món no es fa, però si després si han de ser professors. I si a algú no li agrada que s’hi posi fulles, la llei s’ha de complir. Clar que igual el Tribunal Constitucional els dóna la raó, però ja arribarà la independència.

Una resposta a “Res, sense català”

 1. a 10 oct. 2008 a les 9:08 Enric Giner

  De l’enllaç que incorpora el comentari de l’Enric Canela es poden extreure perles com aquestes:

  “La crisis económica … puede ayudar a remontar el dinamismo empresarial y económico” (UAM)

  Però no havíem quedat que la relació empresa-universitat és pràcticament cero?

  “la crisis ‘llega en mal momento'” (UC3M)

  Quin és el bon moment per que arribi una crisi? De tal rector, tal universitat.

  “la actual situación económica va a suponer un retraso en la progresión que la universidad española había registrado en los últimos años y ha vaticinado que ‘tardaremos un poco más en alcanzar el nivel de madurez’ en investigación de otros países más avanzados.” (UAB)

  La crisi afecta tothom. I quina preocupació per la universitat “española”. No en te prou preocupant-se per la seva universitat?

  “‘No aceptaremos de ninguna manera que se recorten los presupuestos del capítulo I (de personal) y gastos corrientes'” (UAM)

  Si, és el mateix que diu el tripartit quan va a pidolar diners a Madrid. O sigui, quan demana que es complexi una llei orgànica espanyola que aquí anomenem “estatut”.

  “los rectores Moreso y Ferrer han reafirmado su postura de no exigir el nivel de catalán C a los profesores universitarios recién llegados a Cataluña, por considerar que no es una medida razonable” (UAB i UPF).

  Només per això s’hauria de fer fora aquests senyors. Quants professors tenen a les seves universitats que no sàpiguen espanyol?

  “Esta posición ‘es compatible’ con la acreditación de cierto conocimiento del catalán si los profesores continúan su estancia en Cataluña de forma prolongada, para lo que las dos universidades facilitarán cursos de diverso nivel, ha dicho Ferrer.” (UAB)

  Si, això és el mateix que diuen els dirigents de Barça. Que donen classes de català als jugadors estrangers. Al final tots acaben parlant català només en la intimitat.

  “los cuatro rectores han decidido impulsar unas jornadas de diálogos Barcelona-Madrid ‘para ayudar a superar algunos desencuentros que se han dado en ocasiones entre ambas ciudades y comunidades'” (UPF)

  Tenim una cosa que es diu videoconferència que va força bé, especialment en època de vaques magres.

  “También han acordado participar conjuntamente en una feria educativa en China”

  Apa, m’agrada per que entenen de prioritats aquest senyors. Si volen fer turisme que se’l paguin ells.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació