Enric I. Canela

El QS Thomson que elabora el rànquing THES (THE – QS World University Ranking) del que vaig parlar abans d’ahir a La UB 186 en el rànquing del THES 2008 (avui La Vanguardia en parla), publica els rànquing per matèries. La situació de les de l’Estat (nom´ñes es publiquen els 100 primers llocs) és:

En Arts & Humanities: La UB és la universitat 94 i la Complutense de Madrid la 74.

En Life Sciences & Medicine: cap

En Narural Sciences La UB és la 90

En Social Sciences: la UPF és la 81 i la UAB la 96

En Technology: cap.

Caldria veure entre el 101 i el 200 per saber una mica més, però ja es pot veure com el fet de parlar català dificulta molt les coses. Ja es veu que a les comunitats monolíngües els va molt millor.

També publica QS Thomson un rànquing de la fortalesa dels sistemes estatals, tenint en compte el rànquing d’universitats i altres factors socioeconòmics. L’estat espanyol està e la posició 28 del món. L’ordre és EUA, Regne Unit, Austràlia, Alemanya, Canadà, , Japó, França, Països Baixos, Corea del Sud, Suècia, Suïssa, Itàlia, Bèlgica, Nova Zelanda, Xina, Hong Kong, Irlanda, Finlàndia, Taiwan, Àustria, Dinamarca, Tailàndia, Israel, India, Singapur, Malàisia, Brasil, Espanya… Haig d’estudiar el càlculs. A veure si descobreixo el desllorigador.

Sort que estem a la Societat del Coneixement. No m’estranya que la crisi ens deixi ben estesos. Quina feinada, no?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació