Suport a la PIME


Enric I. Canela

Entrar en l’Economia del Coneixement requereix, entre altres coses, innovació tecnològica. És una de les coses imprescindibles per sortir de la crisi econòmica en condicions de competir i, si s’actua ràpid, abans.

El Ministeri de Ciència i Innovació destinarà el 2009 més de 1.400 milions d’euros a 1.600 projectes empresarials de R+D, i crearà una nova línia de finançament de la innovació tecnològica, que es canalitzarà a través d’entitats financeres, i que està pensada per la petita i mitjana empresa.

El finançament dels projectes de R+D es realitza per mitjà d’ajudes parcialment reemborsables a tipus d’interès zero, que poden cobrir fins al 75% del pressupost total del projecte.

Tenen, a més, una part no reemborsable (sobre el crèdit concedit), que pot arribar fins al 15% en els projectes individuals, fins al 25% quan es subcontracta a organismes de recerca i fins al 33% en projectes consorciats.

Ho podeu completar a La Vanguardia. Ara només cal que es faci bé. Fins ara moltes d’aquestes ajudes, canalitzades per Indústria, no han servit més que per empreses que no han fet gaire, que ho faci Ciència i Innovació és una oportunitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació