Enric I. Canela

Enric Roca i Casas, coordinador general d’Edu21 i professor de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB, escrivia el divendres a l’AVUI un encertat article sobre Educació: Canvi de model educatiu.

Als que encara no l’hagueu llegit, us regalo el darrer paràgraf: És la nova llei d’educació de Catalunya la que pot introduir aquest canvi de mentalitat? Ens temem que no, malgrat l’existència en el projecte de llei d’aspectes que avancen en la bona direcció. Ens calen uns plans de formació inicial i contínua del professorat molt més exigents que els actuals. També resulta primordial disposar d’una administració educativa que trobi fórmules per relligar la carrera docent amb uns incentius que reconeguin els esforços professionals innovadors i no només l’antiguitat en el sistema. Si ara no estem a l’alçada, Catalunya continuarà perdent llocs als rànquings i, al mateix temps, s’allunyarà d’aquells anhels i objectius de millora i d’excel·lència que, com tota nació, té dret a ambicionar.

Certament no és engrescador, més aviat pessimista. Som a temps de canviar les coses, els problemes als que apunta Roca que el fan ser pessimista estan en mans de l’administració, General de l’Estat i de la Generalitat, però només amb l’a acció coordinada del Govern i de les Universitats donaríem un gran salt. Vol dir voluntat i recursos, jo començaria per la primera part, compromís seriós. El gran Pacte tant m’és, prefereixo un de petit, marcant les línies bàsiques. Els grans pactes són magnífics per sortir a la premsa però…

3 respostes a “A voltes amb el model educatiu”

 1. a 13 oct. 2008 a les 10:51 David de las Heras

  Estic mirant la reforma educativa d’Italia i les seves repercusions. Espero que no rebi Catalunya. En breu faré el post. Però t’ho pots mirar al diari el País d’avui. T’agradarà l’article. Jo he alucinant com en temps en crisis el primer que retallen és l’educació.

 2. a 13 oct. 2008 a les 9:56 Joan Gil Oliveras

  Ja sabem com les gasta el Berlusconi.

 3. a 13 oct. 2008 a les 10:20 enriccanela

  David i Joan,
  Berlusconi és l’antitesi del que hauria de ser un governant. No sé com no està a la presó, es va modificar la llei a mida.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació