Enric I. Canela

He llegit a El País un article molt interessant sobre la banda ampla a l’Estat espanyol. S’ha fet un estudi a tot el món a través de l’eina www.speedtest.net. L’estudi ha estat realitzat per Cisco, en col·laboració amb l’Escola de Negocis Saïd de la Universitat d’Oxford i el Departament d’Economia Aplicada de la Universitat d’Oviedo. L’estudi s’ha fet en 42 països d’Europa, Amèrica del Nord i l’OCDE, a més de Brasil, Rússia, Índia i Xina. S’han fet més 8 milions de proves a tot el món i més de la meitat dels països enquestats gaudeixen d’una qualitat acceptable en les seves infraestructures de banda ampla, la qual cosa els permet aprofitar la majoria de les aplicacions web existents, Regne Unit (lloc 15è), Espanya (lloc 21è) i Itàlia (lloc 26è ) Se situen per sota de la mitjana. Per contra, Japó és el país amb la millor qualitat d’ample de banda, gràcies al compromís adoptat per les empreses i l’Administració Pública d’aquell país.

Una altra notícia diu que un estudi impulsat per la Càtedra Telefònica UPC indica que les PIME catalanes estan a mig recorregut en la implantació de les Tecnologies de la Informació i Comunicació. Diu que hi ha quatre factors que promouen l’aplicació de les TIC, i tres d’ells són econòmics. En primer lloc, la disminució de preus; en segon, la informació sobre subvencions i ajudes per fer aquest pas endavant; posteriorment, un major volum empresarial i, per últim, la garantia de que les TIC siguin rendibles.

Costarà entrar de ple en la Societat del Coneixement

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació