Enric I. Canela

El president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Ángel Gabilondo, ha demanat avui que no es retallin els pressupostos de la universitat, en la presentació de l’informe La Universitat Espanyola en xifres (més informació). Com sempre una gran feina de l’amic Juan Hernández Armenteros. Aquest document és ja un clàssic.

Gabilondo ha defensat la necessitat de models de finançament que incentivin i identifiquin qui està fent les coses millor i ha afegit que ‘la qualitat és una obligació de tots i en un espai d’igualtat d’oportunitats i de competitivitat, l’excel·lència arribarà, es tracta de garantir la qualitat i obrir els processos perquè hi hagi excel·lència.

El president de la CRUE ha suggerit que en els rànquing d’universitats hauria d’aparèixer al costat del llistat de les 100 millors, una altra columna amb el seu pressupost, els recursos de què disposa, el personal, la participació de la societat en el finançament, o exempcions fiscals.

En relació amb els recursos de què disposem obtenim molt bons resultats si es valora globalment, ha dit Gabilondo que ha precisat que hem de millorar moltíssim i ha demanat al Govern i als ministeris responsables una aposta contundent en relació amb el PIB , Si de veritat es vol que les universitats espanyoles estiguin en un altre lloc, cal un esforç social i polític de primera magnitud.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació