Enric I. Canela

Algunes coses ja les vaig comentar ahir a Més xifres i demandes de la universitat, però avui la premsa (AVUI, Expansión, Público, El Mundo, El País, La Vanguardia, La Razón, ABC, La Gaceta de los Negocios)  va plena de dades i comentaris de l’informe 2008 La universitat espanyola en xifres, presentat ahir per la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) que per primer cop introdueix indicadors de rendiment acadèmic.

Parla del rendiment acadèmic. Diu l’AVUI que el percentatge de crèdits aprovats en relació amb els matriculats a les universitats catalanes és del 69%, un índex que se situa 7,5 punts per sobre de la mitjana estatal. Destaca la UPF. Del conjunt de l’Estat, l’àrea de salut és la que registra una taxa de rendiment superior, del 75,10%. A la cua hi ha l’àrea tècnica, amb un 54,29%.

Pel que fa a l’evolució dels ajuts a l’estudi, l’informe reflecteix la tendència regressiva des del 1996, quan al conjunt de les universitats públiques de l’Estat el 18,85% dels estudiants estaven becats, un percentatge que el 2006 era del 15,25% i que a Catalunya se situa molt per sota d’aquesta mitjana.

El document revela també que el finançament universitari gairebé no ha experimentat variacions en els últims deu anys. En concret, els recursos universitaris respecte al Producte Interior Brut (PIB) han passat del 0835% al 0853% entre 1996 i 2006. Això suposa un creixement real net del 2,15% en aquest període. Per això el president de la CRUE i rector de l’Autònoma de Madrid, Ángel Gabilondo, va reclamar que no és retallin els pressupostos de la universitat.

A veure si aconsegueixo el llibre i el puc mirar amb calma, a la pantalla és mortal.

2 respostes a “Algunes dades sobre les xifres universitàries”

  1. a 15 oct. 2008 a les 12:35 Elies

    Sí, en pantalla no és consultable, i l’han penjat tot junt, enlloc de per capítols… 644 pàgines si no m’equivoco…

  2. a 15 oct. 2008 a les 6:31 enriccanela

    Elies,
    Ja t’ho comentaré.
    No hi ha més remei que demanr-ho o imprimr això, però esclar…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació