Empreses spin off de la UB


Enric I. Canela

Llegeixo que Neurotec Pharma és una spin off biotecnològica sorgida de la UB i situada al Parc Científic de Barcelona. Es dedica al desenvolupament de noves molècules per al tractament i diagnosi de malalties del sistema nerviós central.

La companyia ha rebut 1,1 milions d’euros per continuar amb els seus programes de R+D. L’empresa ha tancat una ronda de finançament de 400.000 euros. D’aquesta quantitat, 150.000 euros han estat aportats per un grup d’inversors privats i la resta correspon a un préstec participatiu de Caixa d’Estalvis de Navarra. L’empresa ha aconseguit atraure altres 700.000 euros en finançament públic. Es tracta de préstecs i subvencions a fons perdut del CDTI, del Ministeri d’Indústria, Acció10 del DIUE i inversors privats que han entrat en el capital figuren Marc Sala (9,03%), Josep Maria Echarri (8,6%), Manuel Rodríguez Mariscal (8,6%) i minoritaris (5,8%). La resta del capital es manté en mans dels tres fundadors: els doctors Nicole Mahy (9,9%), Manuel Rodríguez Allué (18,9%) i Marco Pugliese (32,3%) i la Universitat de Barcelona (6 , 5%). Els fundadors i la UB sumen un 65%.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació