Enric I. Canela

Francesc Michavila, catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid i home bregat a la universitat i que la coneix molt bé, escrivia un article a El Mundo. Em quedo amb una petita part que incideix en quelcom que s’ha de solucionar quan abans millor.

La Universitat espanyola necessita canvis organitzatius i reflexions profundes sobre l’agilitat amb que prenen les decisions els seus òrgans de govern. La possible creació d’escoles de postgrau, interdisciplinàries i amb programes selectius de recerca, d’acord amb els estudis de màster que puguin cursar i la capacitat del seu personal científic, és un assumpte que s’ha de valorar.

Canvis organitzatius, reforma de la governabilitat. Ho sap la ministra, ho deia l’altre dia a La Caixa en el torn de preguntes. Repeteixo, quant abans millor.

4 respostes a “A la universitat li calen canvis estructurals”

 1. a 17 oct. 2008 a les 2:31 Anna

  Sí, Enric, quan abans millor. El cost d’oportunitat per la falta de decisions que esta patint el sistema universitari per falta de decisions en l’àmbit estructural i organitzatiu és massa gros per no buscar-li una solució. Esperem que siguin un exemple a seguir en agilitat, presa de decisions i sentit comú.

 2. a 17 oct. 2008 a les 3:19 enriccanela

  Anna,
  Els enemics interns són molt forts. L’acadèmia és molt vanitosa, som aquí en honor a la nostra vanitat, i qui milor que nosaltres sap com fer les coses?
  A vegades passa amb la recerca. Es posa un gran investigador, d’èlit, a dirigir un centre, sovint és un inútil total per a la gestio. Tampoc no és massa feliç, però admetria algú a sobre…?

 3. a 17 oct. 2008 a les 6:44 Anna

  Algun dia potser es comencarà a entendre que docència, recerca i gestió són carreres diferents, amb competències també diverses. El coneixement d’un entorn, tot i que és un valor afegit, no garanteix la capacitat necessària per a gestionar-lo exitosament ni la visió global per no fer-ho parcialment, segons l’àmbit d’activitat que es domini.

 4. a 17 oct. 2008 a les 7:14 enriccanela

  Anna,
  Jo crec que la docència universitària no pot estar deslligada de la recerca. Ara bé, la recerca si de la docència.
  La gestió, òbviament, és una altra cosa. I tot això s’ha d’entendre.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació