Enric I. Canela

He llegit al web de la UdG que avui, 16, i demà se celebra al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona la 10a edició dels tallers de reflexió i debat d’AQU Catalunya amb les universitats catalanes.

Llàstima que no he rebut cap comunicació, si més no que jo recordi, sobre aquest acte. Sense cap dubte hi hagués anat. Em sap greu.

Sota el títol EL PROFESSORAT UNIVERSITARI AL 2015: PERFIL, VINCULACIÓ I AVALUACIÓ, l’Agència ha proposat com a eix de la discussió el futur del professorat universitari i ha identificat, en un context actual caracteritzat per una estructura complexa, les qüestions següents:

 • El doble marc funcionari i contractat, i una estructura retributiva amb una multiplicitat de complements difícils de gestionar: nacionals i autonòmics, bàsics i complementaris, de docència, recerca i gestió.
 • L’equilibri entre docència i recerca i l’aparició, davant uns processos d’avaluació de la recerca assumits, de l’avaluació de l’activitat docent amb un nivell d’exigibilitat important.
 • Les àrees de coneixement i la vinculació dual del professorat universitari a departament i centres.
 • L’Estat espanyol és una de les poques excepcions dins el marc europeu on el professorat universitari s’avalua des d’entitats externes i no des de les mateixes universitats.
 • La renovació per jubilacions del professorat universitari i les necessitats de plantilla en paral·lel amb els canvis en la demanda estudiantil.

La rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, la Comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i el director d’AQU Catalunya, Javier Bará, seran els encarregats d’obrir un taller que comptarà amb la participació del Secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta, el director General d’Universitats del MICINN, Felipe Pétriz, el director General d’Universitats del CUR, Joan Majó, el president de l’ACUP, Josep Joan Moreso i la directora de l’ANECA, Gemma Rauret, entre altres. El president d’AQU Catalunya, Joaquim Prats, tancarà les jornades.


2 respostes a “Un acte interessant que m’he perdut”

 1. a 27 oct. 2008 a les 2:56 Esteve Arboix

  Benvolgut Enric,

  Sento que no t’arribés la info. Vam seguir el canal “oficial” (invitació al vicerectorat oportú).

  Això no obstant, el proper butlletí d’AQu serà un monogràfi del tema.

  Records,

  Esteve Arboix

 2. a 27 oct. 2008 a les 5:02 enriccanela

  Benvolgut Esteve,
  M’ho va explicar el Joan i em va quedar clar. El canal oficail no em va considerar, lògic per altra banda.
  Moltes gràcies
  Enric

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació