Absentisme a la universitat


Enric I. Canela

El Punt explica que a la UB i a la UPC hi ha malestar per l’absentisme. Diu que les acadèmies privades situades al voltant de les universitats de l’avinguda Diagonal ofereixen uns cursos intensius una setmana abans dels exàmens universitaris perquè els estudiants puguin aprovar «amb facilitat». Alguns professors de la UB i la UPC es queixen perquè consideren que aquesta pràctica fomenta l’absentisme a la universitat. A més, denuncien que algunes acadèmies fan servir material dels docents, que aconsegueixen mitjançant pràctiques il·lícites. Les acadèmies neguen que plagiïn els apunts dels professors universitaris i al·leguen que si els alumnes no van a classe és perquè la universitat no funciona prou bé.

Ja fa molts anys que dono classe, si els estudiants decideixen no assistir a classe, a banda de la pressió que pugui suposar en algun moment esporàdic algun examn d’una altra assignatura o la incompatibilitat d’algunes pràctiques per una organització acadèmica permissiva i deficient, serà per que creuen que allò que jo els explico no té prou interès i que el que cal per aprovar ho poden obtenir amb menys esforç d’una altra manera. Hauré de fer un esforç, no?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació