Enric I. Canela

Tal com informa el web de la Generalitat, el Govern impulsa el programa ENGINYCAT per afrontar la manca d’enginyeres i enginyers (podeu llegir la notícia i algunes dades a Directe.cat).

Es tracta d’un programa que té un pressupost de 3,15 milions d’euros per als anys 2008 i 2009. La raó per a la seva implantació és la reconeguda manca d’enginyers, s’estima el dèficit en 12.500 per arribar a la mitjana de la Unió Europea i si no es prenen mesures el 2015 el dèficit podria arribar a ser de 25.000.

Entre les principals actuacions destaca un programa de 750 beques per estudiants dels darrers cursos d’enginyeria i uns tallers de robòtica per acostar els estudiants de secundària a la ciència i la tecnologia des d’un vessant lúdic.

A veure si tenim èxit. Amb les ciències també s’hauria de fer alguna cosa. Suggereixo millorar l’organització docent dels centres de secundària. Posar a tothom, els que saben i els que no junts només degenera el sistema.

2 respostes a “El foment dels estudis d’enginyeria”

  1. […] fa ben bé quatre anys que parlo d’Engynycat, abans que funciones realment (veure El foment dels estudis d’enginyeria, Promoure els estudis d’Enginyeria, Aportacions sobre Enginycat, Més demanada per estudiar […]

  2. a 28 febr. 2012 a les 7:03 Enginycat obté bons resultats |xcat.cat

    […] fa ben bé quatre anys que parlo d’Engynycat, abans que funciones realment (veure El foment dels estudis d’enginyeria, Promoure els estudis d’Enginyeria, Aportacions sobre Enginycat, Més demanada per estudiar […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació